torsdag 5. mai 2011

Kassetten har en geometrisk grunnform. Litt i likhet med en boks. Firkantet, men flat. Alle linjene er geometriske, med rette vinkler, og sirkler. Den er laget av plast, og er dermed hard. Den har en glatt tekstur, og 4 små skruer i hjørnene. Den er ca. 10 x 5 cm, og 1 cm tykk.

Kassetter kan man finne i alle farger. Siden de er laget av plast, kan man produsere de i alle farger. De kan også være helt blanke og gjennomsiktige. Men som regel er den svart, slik som bildet viser. Øverst er det ofte en pålimt papirbit, hvor du kan skrive hva som er på lydbåndet. Den er ofte blank der hvor du ser tapen som spinner. Den har sjelden dekor eller mønster på seg. Men det kan hende den har et klistremerke på seg for å vise hva lydsporet omtaler. Nederst på gjenstanden, slik bildet viser, kan du se at det er en kant som er tykkere enn resten av gjenstanden. Det er for å vise hvilken vei den skal settes inn i en kassettspiller. Det blir et veldig dominerende punkt, som de fleste kan forstå. Det kan også bli forstått av de blinde, som ikke har muligheten til å se hvilken vei kassetten skal være. De forstår det ved å kjenne på teksturen.

En kassett er symmetrisk på utsiden. Men på innsiden er det en liten asymmetri. Men det har en hensikt. Hvis det er blank plast rundt der hvor man ser lydtapen, kan man lett se hvilken vei man skal sette inn kassetten.

En kassett er laget av plast, noe som vil si at det er et syntetisk materiale. Så en kassett som ligger i et rom med vanlig romtemperatur, vil også kassetten ha romtemperatur. Men hvis kassetten ligger ute i kulden, vil også gjenstanden være kald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar